top of page

Neštinska ada

Negde daleko od civilizacije uzvodno od Novog Sada možete naci ovu rajsku ostrvsku plažu koja je toliko pusta da tragova ljudi nema, na kojoj je pesak nestvarno bele boje i koja ce biti naša glavna usputna stanica! 

Naglasio bih da je ovo najmiriniji deo Dunava gde besnih glisera, čamaca i brodova uopste nema tako da ocekujte potpuni mir i tišinu gde ćete jedino čuti cvrkut ptica i zvuk našeg zaveslaja.

Vesla se nizvodno i prethodno iskustvo nije potrebno.

Start- Dunavac Bager.

Finish- Čelarevska plaza.
 

 

U skladu sa vodostajem Dunava organizujemo, uglavnom vikendima, ovaj bajkoviti izlet gde je mesto nalazenja svih ucesnika gradska plaža u Čelarevu( 20 min. vožnje od Ns ). Nakon dolaska svih učesnika organizovanim kombi prevozom idemo do Dunavca Bager odakle i krećemo sa nasim izletom i veslajući se vraćamo do Čelarevske plaže.

Naglasio bih da sve vreme idemo nizvodno obalom ili rukavcima te apsolutno svako može prisutvovati bez prethodnog iskustva sa minimalnim energetskim utroškom.

Nakon dolaska do plaže Bager imamo našu standardnu 30 minutnu praktičnu obuku tako da niko na vodu nece izaći nepripremljen! 

Preporuka pre ovog izleta je barem jedno učesće na izletu Stara Tisa!

Sama ruta ima 12 km i predstavlja jedan celodnevni avanturistički izlet koji ce vam preoblikovati vaše mišljenje o lepotama naseg lepog plavog Dunava.

Mislimo na vašu bezbednost kao i komfor stoga svaki naš učesnik dobija na korišćenje dry bag, vodonepropusnu futrolu za telefon kao i specijalnu hermetički zatvorenu kutiju za ključeve od kola. Za slabije plivače smo obezbedili pojas za spasavanje. 

Ko nema prevoz do Čelareva i nazad bice uparen sa nekim tako da bez brige.

Dužina veslanja - 11 km
Trajanje veslanja - 3-4 h

Trajanje izleta - 6 h
Težina - 4/10
Cena - 3000 rsd


Na kraju uspešne ture svaki nas učesnik dobija poklon za uspomenu.


I na kraju zašto ovo radimo? Jer smo Narvali naravno... ;)

bottom of page