top of page

Stara Tisa

Rekreativni veslacki izlet na Staroj Tisi vas nece ostaviti ravnodusnim.Na samo 35 km od Novog Sada mozete naci ovu oazu mira i prirode.
Nalazimo se kod prelepe Curuske plaze odakle i krecemo sa našom avanturom. Stara Tisa je ekološki zaštićeni park prirode sa izuzetnim ekosistemom, ne tece, nema recnog saobraćaja i voda je veoma topla i cista.

Naglasio bih da apsolutno svako moze veslati sa nama i prethodno iskustvo nije potrebno!
 

 

Detaljnije:

 

Vikendima,a moze biti organizovano i radnim danima, se nalazimo kod prelepe Curuske plaze.

Dok pijemo limunadu na pesku prolazimo kroz osnovnu obuku o veslanju u trajanju od 30 minuta.

Nakon toga isplovljavamo uživajući u Suncu bez ijednog talasa kao i zvuka motora. Voda ne teče tako da nigde ne žurimo, usput se fotkamo i naravno kupamo!

Cucete iskljucivo cvrkut ptica i zvuk vaseg zaveslaja.

Naglasio bih da je Stara Tisa idealna za kupanje jer nema mulja, ne tece, jako je topla i cista stoga kombinacija veslanja i kupanja predstavlja pravi letnji uzitak!

Mislim da se iz prilozenih fotografija moze videti da apsolutno svako moze prisustovati nasim izletima, ne treba vam prethodno iskustvo sa veslanjem i provod ce vam  biti zagarantovan.

Samo veslanje traje 2 h i vraćamo se ne isto mesto odakle smo krenuli.

Obavezan dolazak minimum 20 minuta ranije.

Slobodni ste da, pre ili posle ture, svratite u cardu Tiha Tisa ili se prosto zadrzite na plazi gde mozete provesti ostatak dana, poruciti hranu da vam stigne ili igrati odbojku

Mislimo na vašu bezbednost kao i komfor stoga svi učesnici ove ture dobijaju na korišćenje dry bag (15-20l) kao i vodonepropusnu futrolu za telefon, dok smo za najmlađe učesnike i slabije plivače pripremili pojaseve.

Na kraju ture svi učesnici dobijaju poklon za uspomenu.

Zbog svoje dužine (oko 4 km), mirne i tople vode tura je idealna za sve početnike kao i osobe svih uzrasnih katergorija. Prevoz je individualan (ko nema svoj prevoz uparujemo ga sa nekim ko ima mesta).

 

Oprema dok veslamo:

1. Kupaći ili šorc i majica

2. Papuče

3. 1l vode 

4. Suncane naocare ili kacket

Trajanje veslanja- 2 h

Trajanje izleta- 3 h 

Duzina veslanja - 4 km

Tezina - 1/10

Cena: 2000 rsd.

 

I na kraju zasto ovo radimo? Jer smo Narvali naravno... ;)

bottom of page